Hem Området Stugorna Bokning Kontakt

Foto: Skurups kommun

Sydkusten

Latitud:55,4022 Longitud: 13,5972
Välkommen till Abbekås på Sydkusten! Här har du hav och natur inpå knuten. Gåsen Joakim från Nils Holgerssons underbara resa pryder hamnen och knyter an till Nils Holgersson bygden. Abbekås var som fiskesamhälle omtalad redan på medeltiden och har än idag ett aktivt fiskeliv. Kombinationen av att ha havet och lantbrukslandskapet inpå knutet samtidigt som du är några stenkast från Nordens största Storstadsområde - Öresundsområdet - Malmö-Köpenhamn- i symbibios är det som gör Skåne och Sydkusten så speciellt. Lägg sedan på ett unikt landskap, platt, böljligt och där Sveriges bästa grödor och grönsaker frodas i nära eller direkt kontakt med Östersjön. På flera av gårdarna i närheten kan du köpa potatis och andra grönsaker direkt ur odlarens hand.

Foto:Jenny Brandt.

Mossbystrand som är en av Skånes bästa sandstränder (sydkustens riviera) når du på 15 min promenad. Andra badmöjligheter finns ett stenkast bort och golfbanan kan du nästan nå med en järn-10:a!

Spa och rekreation hittar Ni på Mossbylund.I hamnen finns en hamnkrog och i närheten också en lokal restaurang som b.la serverar smörrebröd.10 min på cykel så når ni den världsberömda krogen Hörtebrygga.15min bilfärd i östlig riktning och du är i Wallanders Ystad och på gläntan till Österlen på ena hållet. På samma avstånd i Nord-västlig riktning och du är i Skurup och anrika Svaneholmsslott. 50 min bilfärd och du är i Malmö & Köpenhamn. Pågatåg och ÖresundsTåg finns också från Skurup & Ystad vilka du kan nå med regionbuss i byn.Stugorna ligger i byns utkant i Träskomannavägens förlängning i det sk.Örmölla området. 3 min till strandkanten och skogsdungar och öppna ängar inpå knuten. Det finns många mysiga promenadstråk i byn.

Vy Svaneholmsslott i Skurups utkant

Vy från stugorna
Intressanta länkarSevärdheter Skurup Söderslätt
Sevärdheter Ystad-Österlen
Golfklubb
Kvarterskrogen i Abbekås
Mossbylund
Hörtebrygga
Hamnen i Abbekås
Fisketurer
Svaneholm
Abbekås hamnkrog
Sydfiskarna
Badstrand-Mossbystrand
Söksida loppisar
Öresundstågen
Skånetrafiken

Turistbyrån i Skurup 0411-53 60 58
Välkommen till Faxestugorna i Abbekås!